Volg ons op

Wat doen we?

In het Inloophuis willen we luisteren en meezoeken naar antwoorden. Wie je ook bent, met welke zorgen je ook aanklopt, we helpen je graag terug op weg.

Wat willen we bieden?

  • We bieden een uitnodigende ontmoetingsplek waar mensen met kanker en hun naasten 6 dagen op 7, van maandag tot en met zaterdagvoormiddag, terechtkunnen.
  • We zijn een actief oriëntatiepunt dat mensen met kanker op weg helpt bij de verwerking van de fysieke, emotionele, sociale en andere gevolgen van hun ziekteproces. 
  • We stellen een veelzijdig programma samen, uitgewerkt door professionals uit de zorg- en welzijnssector. Ons aanbod is informerend en adviserend, ontspannend en ondersteunend.

Ons huis

Het nieuwe Inloophuis bevindt zich in het hart van de stad, in de rustige Koning Leopold I-straat tussen het Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan. 

Bezoekers zijn welkom op de ruime benedenverdieping van het huis. Na een grondige opknapbeurt kreeg het Inloophuis een uitnodigende, stijlvolle en warme inrichting.

We proberen het huis zo goed mogelijk toegankelijk te maken en staan klaar om bezoekers met een fysieke beperking (waar nodig) een handje te helpen.

Activiteiten

Samen met onze adviesraad bouwen we een veelzijdig programma uit. Sommige activiteiten zijn op maat van mensen met kanker en hun naasten, andere staan open voor een breed publiek.

In ons huis staat ook een goed gevulde boekenkast. We hopen dat jullie er informatie, inspiratie of steun kunnen in vinden. Kom gerust lezen of neem een boek mee naar huis.

Samen­werking & vernieuwing

Vanuit het Inloophuis willen we zoveel mogelijk samenwerkingen aangaan die ons project kunnen versterken en een meerwaarde zijn voor onze bezoekers. Het Leuven Kankerinstituut, KU Leuven, UZ Leuven, Stad Leuven en Zorg Leuven zijn hierbij alvast sterke partners.

Daarnaast willen we bruggen bouwen naar en tussen zorg­ondersteuners, welzijnsactoren en lotgenotengroepen. 

Jongeren met kanker

In het Inloophuis willen we bijzondere aandacht schenken aan jongeren met kanker, de AYA’s (Adolescents & Young Adults). Een werkgroep van experten én jonge patiënten bekijkt welke initiatieven deugddoend en zinvol kunnen zijn.

Naasten

De ziekte van een geliefde weegt vaak zwaar door. Het verlies van een dierbare brengt veel verdriet en laat een grote leegte na. In het Inloophuis kunnen naasten op verhaal komen bij lotgenoten of ondersteuners.

Steun ons

Ontdek hier hoe je zelf een steentje kan bijdragen aan ons huis.