Volg ons op

Infosessie: kanker, seksualiteit en intimiteit

 

In deze sessie staan we stil bij de impact die de diagnose en behandeling van kanker kunnen hebben op uw seksualiteitsbeleving en seksueel functioneren, daarmee bedoelen we hoe uw lichaam seksueel reageert.

Onzekerheden rond seksualiteit of problemen binnen uw intiem leven zijn niet altijd even gemakkelijk te bespreken met uw zorgverlener. We willen tijdens deze lezing uitleg geven over de manier waarop de diagnose en behandeling van kanker impact kunnen hebben op uw seksuele leven. We hopen dat het gesprek met uw partner, goede vriend(in) en/of hulpverlener hierdoor makkelijker op gang komt.

 

Meer informatie

 

Doelgroep: mensen met kanker én hun naasten.

Begeleiding: Deze sessie wordt geleid door een seksuoloog verbonden aan UZ Leuven en is voornamelijk informatief, met mogelijkheid tot vragen.

Samenwerking met UZ Leuven en het Leuven Kankersinstituut

De infosessie maakt deel uit van een reeks informatieve en interactieve sessies die in samenwerking met het Leuven Kankerinstituut (LKI) aan UZ Leuven georganiseerd worden voor mensen met kanker en hun naasten. De sessies gaan over verschillende thema’s, zoals vermoeidheid, geheugen, seksualiteit, angst voor herval, werkhervatting... Bekijk hier het overzicht van alle sessies en lees hoe je kan deelnemen.

 

Datum
2023/05/23
Uur
Van18.00
tot19.30
Voor wie?
Voor patiënten en naasten
Beschikbare plaatsen
.../10
Samen met
Leuven Kankerinstituut / UZ Leuven

Schrijf je in